Układy zbiorowe częścią ładu społecznego

Sławomir Adamczyk, kierownik Działu Branżowo-Konsultacyjnego Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” i członek Komitetu Koordynacji Rokowań Zbiorowych Europejskiej Konfederacji Związków Zawodowych na antenie Radia Gdańsk 25 września br. starał się znaleźć odpowiedź na pytanie p kondycję dialogu społecznego i ładu społecznego opartego na układowości.

2022 był kolejnym rokiem zmniejszenia się liczby obowiązujących układów zborowych pracy w naszym województwie – tak wynika z danych zwartych w „Sprawozdaniu z działalności Okręgowego Inspektoratu Pracy w Gdańsku w 2022 roku”. Za nami dwa lata ograniczenia działalności gospodarczej określanych jako lock down. Mieliśmy od marca 2020 roku wielkie przemodelowanie relacji międzyludzkich. Jak dialog społeczny sprawdził się w czasie pandemii i jakie są jej skutki w relacjach w przedsiębiorstwach?

Audycja powstała w ramach projektu „Dialog społeczny kluczem do rozwoju”, realizowanego przez Region Gdański NSZZ „Solidarność”.

Audycja tutaj…

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej