Rabaty na stacjach LOTOS dla członków „Solidarności”

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” podpisała z LOTOS Paliwa umowę, na podstawie której członkowie naszego Związku mogą uzyskać rabat przy zakupie paliwa na stacjach polskiego koncernu paliwowego. Poniżej przedstawiamy procedurę i warunki, jakie trzeba spełnić, by móc skorzystać z rabatu:

1. Każda z osób pragnąca otrzymać kartę LOTOS musi najpierw wyrobić elektroniczną legitymację członkowską (plastikową) NSZZ „Solidarność”. W tym celu należy zwrócić się do macierzystej organizacji związkowej NSZZ „Solidarność” i wypełnić wniosek o wydanie elektronicznej legitymacji (wniosek można pobrać tutaj. Wniosek powinien zostać przekazany wraz z listą zbiorczą z danej organizacji związkowej do Zarządu Regionu Gdańskiego, gdzie zostanie przygotowana i wydana indywidualna elektroniczna legitymacja członkowska. Nie dotyczy to osób, które mają już elektroniczną legitymację.

2. Dla osób, które będą w posiadaniu elektronicznych legitymacji i wyrażą chęć posiadania karty rabatowej LOTOS BIZNES, organizacja związkowa winna sporządzić alfabetyczną listę chętnych na kartę LOTOS z danymi: imię i nazwisko, numer legitymacji członkowskiej elektronicznej plastikowej. Należy również wypełnić załącznik nr 2 do umowy. (Każdy indywidualnie musi wpisać: nr ewidencyjny uczestnika tożsamy z numerem legitymacji członkowskiej, nazwisko i imię oraz podpisać się dwa razy u dołu załącznika.

Więcej informacji: Sekretariat Zarządu Regionu Gdańskiego „S””, tel. 58 308 43-52

Obecnie obowiązujące zniżki to 10 gr/litr paliwa i 15 gr/litr paliwa premium (Dynamic).

– Liczebność i siła, jaką stanowi NSZZ „Solidarność”, daje dobre podstawy do negocjacji z partnerami biznesowymi, aby przynależność do naszego Związku nie tylko dawała siłę do walki o prawa pracownicze, ale również liczne zniżki i udogodnienia – mówi Marek Lewandowski, rzecznik przewodniczącego KK.

Jednocześnie Lewandowski przypomina o innych zniżkach w ramach elektronicznej legitymacji związkowej, jak np. ubezpieczenia w PZU.

– Jeśli ktoś w oparciu o związkowe zniżki tankuje paliwo, ubezpiecza dom i samochód, a do tego doliczy ulgę podatkową, która obowiązuje już od tego roku, to w większości przypadków cała jego składka związkowa wróci do niego – wylicza Marek Lewandowski.

Obecnie ze związkowej karty „Lotos Biznes” w ramach programu elektronicznej legitymacji związkowej korzysta ponad 200 tys. członków Związku. Aby otrzymać elektroniczną legitymację związkową należy zwrócić się bezpośrednio do swojej macierzystej organizacji.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej