Stowarzyszenie Strzebielinek zaprasza na spotkanie koleżeńskie

Spotkanie ma rozpocząć się 13 sierpnia o godzinie 10 przy tablicy pamiątkowej na murze dawnego obozu internowanych w Strzebielinku. Przedstawiciele strzebielinkowców i gości wygłoszą przemówienia. Organizatorzy proszą, żeby zamiast kwiatów do złożenia pod tablicą pamiątkową przynieść świeże owoce dla mieszkańców tutejszego Domu Pomocy Społecznej.

O godzinie 11:30 odbędzie się msza święta w intencji Ojczyzny i zmarłych strzebielinkowców w kościele parafialnym pod wezwaniem świętego Józefa Rzemieślnika w Gniewinie.

Na godzinę 13 Gmina Gniewino zaprasza gości na poczęstunek w Restauracji Hotelowej w Hotelu Mistral Sport (adres: Sportowa 5, 84-250 Gniewino). Koniec spotkania zaplanowano na godzinę 15.30.

Organizatorzy proszą o nieporuszanie tematów związanych z polityką. Jak podkreślają, spotkanie ma charakter koleżeński i każdemu z uczestników należy się szacunek. Jak piszą w zaproszeniu, „skupmy się na tym, co nas łączy, a nie na tym, co dzieli. Łączy nas Solidarność”.

Aby umożliwić wszystkim chętnym dojazd, o godzinie 9 rano pod dworzec w Wejherowie zostanie podstawiony autokar, który również po spotkaniu odwiezie jego uczestników do Wejherowa.

W razie potrzeby uzyskania dalszych informacji można kontaktować się z Janem Skibą pod numerem telefonu 515 228 787 lub mailowo z Romanem Bieleckim i Krzysztofem Gąsiorem przez adres strzebielinek@gmail.com.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej