Historia oświatowej „Solidarności”

Publikacja: Niepokorni nauczyciele. 40 lat oświatowej Solidarności Ziemi Puckiej

Apel o przekazywanie materiałów archiwalnych

Historia – 35-lecie Sekcji Gdańskiej, prezentacja, październik 2015 (PDF)

Kalendarium XXXV-lecia Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego

Kalendarium 25-lecia Komisji Zakładowej / Międzyzakładowej Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku

Historia – Strajk 1980 – Protokół Ustaleń 17. 11. 1980 r. – 27 stron

Historia – Postulaty i komitety strajkowe z 1980 i 1988 r. – Gdańsk

Historia – lista uczestników strajków w 1988 roku

Sztandar NSZZ „Solidarność” Pracowników Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku oraz Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku

Historia – Wojciech Książek, Dziennik strajkowy – maj 1993.

Trzydzieści pięć lat „Solidarności” Oświatowej (i nie tylko) na terenie Ziemi Puckiej

Wykaz przewodniczących Sekcji Gdańskiej

Hymn Solidarności

Tablica ku pamięci czterech ofiar stanu wojennego w Gdańsku

Książka: W przededniu wolnej Polski. Młodzież pyta o strajki 1988 roku (28 wywiadów)

Nauczyciele dla Niepodległej. Porządek uroczystej Rady Sekcji – 13. 11. 2018 r.

Nauczyciele dla Niepodległej. Uroczyste posiedzenie Rady Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku. Gdańsk, 13 listopada 2018 r. Opr. Wojciech Książek

Krzysztof Koszlaga: Bronisław Sarzyński (*1931 †2003) Odważny i niepokorny współtwórca „Solidarności” oświatowej

Minuta ciszy…

Sprawozdanie z działalności Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego w kadencji 2002 – 2006

Sprawozdanie z działalności Rady Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego w kadencji 2006 – 2010

Sprawozdanie z działalności Rady Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego w kadencji 2010 – 2014

Sprawozdanie z działalności Rady Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Regionu Gdańskiego od 12 kwietnia 2014 r. do 17 kwietnia 2018 r.

Uwaga: na podstronie „Biuletyn Sekcji” znajdują się Biuletyny – Informacje Sekcji (wydawane corocznie przed nowym rokiem szkolnym) z 2004 roku, z 2011 roku, z 2013 roku, z 2015 roku, z 2016 roku, z 2017 roku, z 2018 roku, z 2019 roku (nie wszystkie się zachowały). Zawierają sporo informacji o działalności Sekcji.

Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej