W siedzibie „Solidarności” rusza punkt recepcyjny dla uchodźców z Ukrainy

W wyniku porozumienia pomiędzy Regionem Gdańskim NSZZ „Solidarność” i Wojewodą Pomorskim oraz przy współpracy z Komisją Krajową NSZZ „Solidarność” od najbliższego piątku (11 marca br.) w budynku NSZZ „Solidarność” w Gdańsku rusza punkt recepcyjny dla uchodźców z Ukrainy.

Ze strony gdańskiej „Solidarności” koordynatorem tego zadania jest Roman Kuzimski, zastępca przewodniczącego Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”, natomiast zastępcami: Piotr Chmielewski i Jan Szewczyk – kierownicy działów ZRG.

Już dziś można przekazywać wsparcie finansowe. Wpłat można dokonywać na konto: 34 1160 2202 0000 0000 6189 1527 – Bank Millennium SA. Wpłat należy dokonywać z dopiskiem: „POMOC UKRAINIE”.

Zapraszamy także chętnych wolontariuszy, którzy będą pełnili dyżury w siedzibie „S”. Szczególnie apelujemy o zgłaszanie osób chętnych (pełnoletnich) na dyżury popołudniowo-nocne: 16.00–24.00 i 00.00–8.00, a także w weekendy. Zgłoszenia pomocy prosimy przekazywać do sekretariatu ZRG, tel. 58 308 43 52, e-mail: prezydium@solidarnosc.gda.pl.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej