Podziękowania na zakończenie roku szkolnego 2021/2022

Szanowni Państwo, Koleżanki i Koledzy!

Za nami niezwykle trudny rok szkolny, w którym tak poważnym wyzwaniem była kolejna fala pandemii Covid-19 i związane z tym kształcenie na odległość. Nauczyciele, pracownicy oświaty musieli przejść na edukację on-line w dużej części roku szkolnego. Nie jest to zadanie łatwe tak dla nauczycieli, ale przecież także dla uczniów, polskich rodzin. Na pewno dużym stresem były i pozostają informacje o agresji Rosji na Ukrainę. Polskie szkoły, dyrektorzy i nauczyciele podjęli trud nie tylko opieki nad uczniami z Ukrainy, ale również ich nauczania i klasyfikowania.

W imieniu Prezydium Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z siedzibą w Gdańsku wyrażamy szacunek za ogrom często niedocenianej pracy. Staramy się podejmować różne działania – tak na szczeblu regionalnym jak i krajowym – w celu poprawy warunków pracy i płacy nauczycieli i pracowników niepedagogicznych. Niestety, nie zawsze do końca satysfakcjonujących. Stąd tym bardziej składamy serdeczne podziękowania za wysiłek wkładany w pracę na rzecz jak najlepszego kształcenia i wychowania powierzonych nam uczniów, za wytrwałość, za międzyludzką solidarność.

Ten mijający rok szkolny wymagał dużego poświęcania, dlatego życzymy Państwu zaczerpnięcia głębszego oddechu wakacyjnego i bezpiecznego powrotu do przedszkoli, szkół i placówek oświatowych 1 września 2022 r. Oby już bez przeszkód w systemie stacjonarnym, oby też bez niszczących ludzi i wartości wojen.

Z wyrazami sympatii i szacunku:

Wojciech Książek, przewodniczący Sekcji Gdańskiej

Barbara Kamińska, zastępca przewodniczącego Sekcji

Anna Kocik zastępca przewodniczącego i skarbnik Sekcji

Ewa Rocławska, sekretarz Sekcji

Bożena Brauer, KM Gdańsk

Maciej Werra, KM Chojnice

Gdańsk, czerwiec 2022 roku

Zdjęcie: unsplash

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej