Informacja o zmianach na stronie internetowej Sekcji

Informujemy, że w ostatnich tygodniach dokonaliśmy znaczących zmian na stronie internetowej Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z siedzibą w Gdańsku: www.solidarnosc.gda.pl/oswiata  Zwracamy uwagę m. in. na:

• Aktualności (czyli materiały, które zamieszczamy na bieżąco);
  • Struktura Sekcji (czyli skład Prezydium i Rady Sekcji, Komisji Rewizyjnej, delegaci na WZD Sekcji i KS);
  • Wykaz KZ/KM (zawiera aktualny wykaz adresowo-kontaktowy organizacji związkowych należących do Sekcji);
  • Jak wstąpić do NSZZ „Solidarność”? (informacje, jak można przystąpić do „Solidarności” i korzyści z przynależności do Związku);
  • Porady prawne (zawiera informacje o bezpłatnej pomocy prawnej oraz o zasadach kontaktu z prawnikami);
  • Biuletyny Sekcji (zawiera Biuletyny z kilkunastu lat, w tym różne informacje o podejmowanych działaniach. Tam także znajduje się treść Biuletynu nr 22 wydanego jesienią 2020 r.);
  • Historia oświatowej „Solidarności” (zawiera szeroki wachlarz różnych informacji o historii Sekcji, sprawozdania. Są materiały o strajku z jesieni 1980 roku w Gdańsku – w tym protokół ustaleń, o mało znanych weryfikacjach nauczycieli w stanie wojennym, Apel Poległych – Ofiary Grudnia 1970, jest Kalendarium 40-lecia oświatowej „Solidarności” w Gdańsku i Ziemi Puckiej. Jest też apel o przekazywanie kolejnych materiałów);
  • Zmiany w edukacji (czyli różne informacje o zmianach w edukacji, programie edukacyjnym Sekcji);
  • Inne propozycje (są wybrane propozycje z działu szkoleń, pomocy z awansu zawodowego nauczycielom, mobbingu);
  • Odznaczenia, medale, nagrody (zawiera wykaz odznaczonych – z inicjatywy NSZZ „Solidarność”);
  • Fundusz stypendialny NSZZ „Solidarność” w Gdańsku, 1% z PIT (zawiera komunikat z finału ostatniej – XVIII edycji, regulamin Funduszu, informację o możliwości przekazania 1% z PIT na Fundusz);
  • Odeszli… (zawiera nekrologi, wspomnienia o Zmarłych związanych z oświatową „Solidarnością”, edukacją, w tym: Bogumiła Soczyńskiego, Stefana Kubowicza, Ewy Nowakowskiej, Bronisława Sarzyńskiego, Romana Lewtaka).

Zachęcamy do zapoznania się z zamieszczanymi materiałami.

Wojciech Książek
(Przewodniczący Sekcji Gdańskiej)

[dkpdf-button]
Strona korzysta