Akcja „45 minut w 15 sekund” – apel.

Prezydium Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” w Gdańsku apeluje do struktur (KZ/KM oraz Kół) i członków naszego Związku o włączenie się do akcji „45 minut w 15 sekund” mającej na celu przekazanie informacji ilustrujących realną sytuację w oświacie, w tym wynagrodzeń oraz warunków pracy. Ważne, by w nagranych filmach znalazły się materiały ukazujące różne sytuacje, np. dotyczące pracy nauczycieli i pracowników administracji i obsługi szkolnej, bibliotek szkolnych, świetlic, internatów.

Adres do wysyłki nagranych filmów (do 15 sekund): rafal.biernacki@solidarnosc.poznan.pl

Szczegóły dotyczące formy opracowania materiałów, celów, zasad ich upublicznienia, znajdują się w załączonej instrukcji opracowanej przez Międzyregionalną Sekcję Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” Wielkopolska. 14 września o godz. 14.00 w Poznaniu odbędzie się konferencja prasowa, podczas której zostanie przedstawiony cel akcji (finał jest planowany na Dzień Edukacji Narodowej). Za podjęcie tego wyzwania i wysiłku koordynowania zadania – serdecznie dziękujemy.

W imieniu Prezydium Sekcji,
Anna Kocik (zastępca przewodniczącego Sekcji),
Bożena Brauer (członek Prezydium Sekcji),
Wojciech Książek (przewodniczący Sekcji Gdańskiej).

Ps. Prosimy o przesyłanie informacji zbiorczej z KZ/KM o podjętej akcji do wiadomości naszej Sekcji: oswiata@solidarnosc.gda.pl

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej