„Być albo nie być społecznie odpowiedzialnym w biznesie”

Zapraszamy Państwa do lektury naszej publikacji zatytułowanej „CSR = dialog = rozwój” powstałej w ramach realizacji projektu „Być albo nie być społecznie odpowiedzialnym w biznesie” współfinansowanego przez fundusz norweski.

Dialog społeczny jest fundamentem zrównoważonego rozwoju, niestety, w naszym kraju przeżywa on kryzys. Aktualne przepisy prawa oraz funkcjonujące instytucje zawiodły, a lekceważący stosunek władz dodatkowo pogarsza tę sytuację.

Musimy stworzyć nową formułę dialogu społecznego, gdzie podstawą jest dialog pomiędzy związkami zawodowymi a pracodawcami, jego strony są sobie równe i w instytucjach dialogu mają takie same prawa.
Chcemy Państwu pokazać, że efektywny dialog społeczny się wszystkim opłaca, jest jednak do tego potrzebna wiedza i świadomość. Niech ta publikacja będzie sygnałem, że my, jako związek zawodowy, chcemy uczestniczyć w partnerskim dialogu, poprzez który wypracujemy najlepsze rozwiązania dla pracowników, pracodawców i naszego otoczenia.

Życzymy miłej lektury: CSR = DIALOG = ROZWÓJ

W ramach projektu powstała również druga publikacja poruszająca kwestie równości w pracy, niedyskryminacji oraz zakazu mobbingu.

Zapraszamy do lektury: RÓWNOŚĆ W PRACY, NIEDYSKRYMINACJA, ZAKAZ MOBBINGU

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej