Żegnamy śp. Henryka Borkowskiego

6 lipca 2024 r. zmarł, przeżywszy 60 lat, nasz Kolega

śp. Henryk Borkowski

pracownik Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego. Czlowiek o wielkim sercu, wspaniały kolega i społecznik. Przewodniczący Koła SOR od roku 2007.

Działacz w Prezydium Komisji Międzyzakładowej GUMed i UCK w latach 2010–2024. Delegat na WZD Sekcji Służby Zdrowia w latach 2010–2014. Od roku 2017 był społecznym inspektorem pracy w UCK. W 2019 roku zajął trzecie miejsce w konkursie najlepszego Społecznego Inspektora Pracy.

Żegnają Ciebie ze smutkiem Koleżanki I Koledzy z Regionalnej Sekcji Służby Zdrowia Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” wraz z koleżankami i Kolegami oraz Przewodniczącym Komisji Międzyzakładowej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego.

Cześć Jego Pamięci.

Nabożeństwo żałobne zostanie odprawione 11 lipca 2024 r. (czwartek) o godz. 11.30 (Różaniec), Msza Święta o godzinie 12.00 w kościele pw. Świętej Rodziny w Gdańsku Stogach, ul. Rozłogi 4/6. Ceremonia pogrzebowa odbędzie się tego samego dnia na cmentarzu Krakowiec (Górki Zachodnie, ul. Kępna) bezpośrednio po Mszy Świętej.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej