Zakładowy SIP w Zarządzie Morskiego Portu Gdańsk SA: wiedza, doświadczenie, skuteczność

Adam Bujak 23 listopada 2023 r. został ponownie wybrany, już na swą czwartą kadencję, na funkcję Zakładowego Społecznego Inspektora Pracy w ZMPG SA.

Swoją wiedzę i umiejętności w zakresie działalności Społecznej Inspekcji Pracy zdobywał i w dalszym ciągu uzupełnia min. w szkoleniach cyklicznie organizowanych przez Region Gdański NSZZ „Solidarność” wspólnie z Państwową Inspekcją Pracy.

Adam Bujak, portowy SIP

Działania prewencyjne podejmowane od 2008 r. przez Adama Bujaka doprowadziły do tego, że znacznie spadła liczba interwencji inspekcji, a szczególnie wpisów w księdze uwag i zaleceń (praktycznie tych uwag nie ma). Profilaktyka prowadzona przez SIP-owca, aktywny udział w pracach Zakładowej Komisji BHP, ciągłe doskonalenie umiejętności, m.in. ukończenie studiów inżynierskich w Sopockiej Szkole Wyższej (Sopocka Akademia Nauk Stosowanych) sprawiły, że poziom bezpieczeństwa pracy w ZMPG SA nie budzi zastrzeżeń, a najdrobniejsze nawet wątpliwości dotyczące warunków pracy, są natychmiast usuwane.

Za swoją działalność Adam Bujak był wielokrotnie wyróżniany i nagradzany w organizowanych przez Państwową Inspekcję Pracy konkursach wojewódzkich oraz  ogólnopolskich.

– Koledze Adamowi życzymy dalszych sukcesów i owocnej współpracy – przekazuje Edward Fortuna, przewodniczący Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Zarządu Morskiego Portu Gdańsk.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej