Wyróżnienia dla aktywnych komisji i inspektorów wręczone

Częścią czwartkowej konferencji „Dialog społeczny w czasach kryzysu” było spotkanie przedstawicieli organizacji zakładowych Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”. Wyróżnione zostało wówczas organizacje (za działalność związkową i rozwój Związku w 2022 roku) oraz społeczni inspektorzy.

Kategoria: Organizacja związkowa zrzeszająca procentowo najwięcej członków Związku w stosunku do liczby zatrudnionych w roku 2022

• Główna nagroda dla: Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” Gdańskiej Stoczni „Remontowa” im. Józefa Piłsudskiego S.A.
  • Wyróżnienia: OZ NSZZ „S” w Komendzie Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Chojnicach oraz OZ NSZZ „S” w Komendzie Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Starogardzie Gdańskim

Kategoria: Organizacja związkowa, która pozyskała największą liczbę członków Związku

• Główna nagroda dla: Organizacji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w Zakładach Farmaceutycznych POLPHARMA S.A. w Starogardzie Gdańskim
  • Wyróżnienia dla: Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w Teatrze Muzycznym im. Danuty Baduszkowej w Gdyni, OZ NSZZ „Solidarność” w Samodzielnym Publicznym Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Lęborku, OZ NSZZ „Solidarność” w Porcie Północnym Spółka z o.o. w Gdańsku

Kategoria: Najaktywniejszy społeczny inspektor pracy

• Główna nagroda dla: Piotra Ratkowskiego z Portu Gdańskiego Eksploatacji SA
  • Wyróżnienia dla: Alicji Jarosz z Flextronics International Poland Sp. z o.o. w Tczewie, Andrzeja Kuśmierczyka ze Spółki Wodno-Ściekowej „Swarzewo” w Swarzewie

Czwartkowe wydarzenie zakończył koncert Ferajny z Hoovera. Grupa powstała, by pamięć o powstańcach i ich piosenkach była wiecznie żywa. Zespół pochodzi z Warszawy, ale koncertuje w całym kraju prezentując odmienny od zwykłych muzyków, bowiem historyczny i rzadziej spotykany repertuar. Partnerem koncertu był Totalizator Sportowy, właściciel marki LOTTO.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej