W „Głosie pracownika” o tym jak odkryć swoje talenty

– Przede wszystkim skorzystać z poradnictwa zawodowego, dlatego że taka rozmowa ze specjalistą w tej dziedzinie zdecydowanie pomaga trafnie zbilansować swój potencjał – mówiła w audycji „Głos pracownika” emitowanej na antenie Radia Gdańsk Kariona Chamier-Ciemińska, kierownik Centrum Rozwoju Talentów w Gdańsku.

– Warto też umieć obserwować i doświadczać różnych rzeczy i sprawdzać, w czym jestem dobry, co mnie interesuje, co lubię robić, bo to bardzo często wskazuje na to, co jest naszą wewnętrzną predyspozycją – zwracała uwagę Kariona Chamier-Ciemińska.

Jak tłumaczyła kierownik Centrum Rozwoju Talentów, doradcy zawodowi zdecydowanie sugerują, aby szukać pracy zgodnej ze swoimi predyspozycjami. – To nasze wewnętrzne talenty dają nam przewagę we wszystkim. Po pierwsze możemy stać się mistrzami w tym, co robimy. Po drugie, będziemy lubić to, co będziemy robić. Będziemy tym zainteresowani – dodała kierownik Centrum Rozwoju Talentów.

W audycji mówiono również o pierwszych spostrzeżeniach nauczycieli w związku z rozpoczęciem nowego roku szkolnego i tendencjach na rynku pracy dotyczących elastycznego zatrudnienia. Całość można odsłuchać na stronie internetowej Radia Gdańsk TUTAJ

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej