Ruszyły zapisy do Maratonu

W roku jubileuszu 40-lecia powstania „Solidarności” w Trójmieście nie zabraknie wspaniałego, cyklicznego wydarzenia sportowego jakim jest Maraton Solidarności. Uruchomiono zapisy na Maraton „Solidarności”!

Imprezę biegową, od wielu lat rozpoznawalną na mapie wydarzeń sportowych w Polsce, rozpocznie złożenie kwiatów pod pomnikiem Ofiar Grudnia’70 w Gdyni. Trasa przebiegać będzie obok historycznych dla naszego Związku miejsc, a meta usytuowana będzie przy gdańskim Neptunie. Rozegrane zostaną też II Mistrzostwa Polski dla członków NSZZ ”Solidarność”

XXVI Maraton „Solidarności” wystartuje jak zawsze 15 sierpnia na niezmienionej trasie Gdynia–Sopot-Gdańsk.

W ramach tej biegowej wielkiej imprezy rozegramy II Mistrzostwa Polski dla członków NSZZ ”Solidarność” kobiet i mężczyzn.
Warunkiem uczestnictwa w klasyfikacji są opłacone składki (zaświadczenie macierzystej organizacji o członkostwie i opłaconych składkach). Wszyscy chętni członkowie Związku są zwolnieni z opłaty startowej pod warunkiem zapisu on-line i zaznaczeniu przynależności.

Zapisy od 3 lutego do 9 sierpnia br. na stronie www.maratongdansk.pl

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej