Radio Gdańsk: Lektury na ucho

„Lektury na ucho” w Radiu Gdańsk to radiowe korepetycje z klasyki literatury. Radio Gdańsk zaprasza na cykl „ściągawek” dla maturzystów.

„Lektury na ucho”, czyli niebanalne korepetycje dla maturzystów na ostatniej prostej, w Radiu Gdańsk. Nie doczytałeś? Zapomniałeś? Z Radiem nadrobisz zaległości. Od „Bogurodzicy”, przez „Pana Tadeusza”, po „Chłopów”. Na antenie Radio Gdańsk przypomina i omawia najważniejsze maturalne lektury. To będzie lekcja inna niż wszystkie, zaczynamy od poniedziałku!

Od 25 maja do 5 czerwca w każdy dzień powszedni o 13:35 i 20:35 na antenie Radia Gdańsk prezentowane będą fragmenty lektur szkolnych, wraz z komentarzem. W ramach powtórki przed maturą będzie mowa m.in. o „Lalce”, „Zbrodni i karze”, „Panu Tadeuszu”, „Dziadach”, „Mistrzu i Małgorzacie”, „Chłopach” czy „Weselu”. A jeśli ktoś się spóźni, to nic straconego. Audycje będą później dostępne na naszej stronie internetowej.

Link do audycji…>>

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej