Pracownicy opieki zdrowotnej – dziękujemy Wam!

Milionom Polaków i miliardom ludzi na całym świecie ostatnio zmieniło się życie. Pandemia zmieniła nasze zachowania, nasz sposób postrzegania świata i styl pracy, ograniczyła swobody obywatelskie i skłoniła do refleksji. Dziękując tym, którzy poświęcają siebie dla innych: lekarzom, pielęgniarkom, ratownikom medycznym, diagnostom, farmaceutom, kierowcom karetek w  tych trudnych czasach pamiętajmy, że codziennie ryzykują życie swoje i swoich bliskich walcząc o nasze zdrowie.

Minister zdrowia Łukasz Szumowski zwrócił się dziś do wszystkich pracowników opieki zdrowotnej, dziękując im za pracę, za poświęcenie i służbę w czasie epidemii wirusa SARS-CoV-2, w której ryzykuje się własne zdrowie i życie.

– Szanowni Państwo, Pracownicy służby zdrowia, za Wasz trud i poświęcenie, za olbrzymi wysiłek w dniach walki z koronawirusem, w Światowym Dniu Zdrowia, składam Wam serdeczne podziękowania. Dziękuję Wam za Waszą pracę – napisał minister Zdrowia.

Życzenia pracownikom służby zdrowia przekazał też Piotr Duda, przewodniczący KK NSZZ „S”.

Światowy Dzień Zdrowia to święto ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w 1948 roku. Obchodzone jest 7 kwietnia, w rocznicę powstania WHO. To święto ludzi, którzy codziennie walczą „na pierwszej linii frontu”, troszcząc się   o nasze zdrowie i życie.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej