PIP i NSZZ „Solidarność” wyróżnili pracodawców, także z Pomorza

Na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się uroczystość wręczenia Nagrody im. Haliny Krahelskiej oraz nagród w XXVI edycji konkursu „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej”.

Fot. GIP

Wręczono także Nagrodę Głównego Inspektora Pracy w konkursie „Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy”. Pracodawcy odebrali także dyplomy gratulacyjne i nagrody przyznane przez partnerów społecznych z NSZZ Solidarność. Wydarzenie odbyło się 26 listopada.

W uroczystości udział wzięli przedstawiciele prezydenta, parlamentu, rządu, organów nadzoru i kontroli warunków pracy, środowisk naukowych, stowarzyszeń działających w ochronie pracy, związków zawodowych i organizacji pracodawców. Obecni byli m.in. przewodniczący NSZZ Solidarność Piotr Duda, główny Inspektor pracy Wiesław Łyszczek oraz poseł i przewodniczący Rady Ochrony Pracy Janusz Śniadek.

Konkurs „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej”

Laureaci w kategorii firm zatrudniających do 50-ciu pracowników:
– MHSI spółka z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Warszawie
– Spółka Wodno-Ściekowa „Swarzewo” nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Gdańsku
– Wytwórnia Octu i Majonezu „OCETIX” Spółka z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy

Laureaci w kategorii firm zatrudniających od 51 do 250-ciu pracowników:
– ORLEN Upstream Sp. z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Warszawie
– Przedsiębiorstwo Simet Spółka Akcyjna nominowane przez Okręgowy Inspektorat Pracy we Wrocławiu Solvay Poland Sp. z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Bydgoszczy

Laureaci w kategorii zakłady powyżej 250 zatrudnionych:
– Eaton Automotive Systems Sp. z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach
– ELTEL NETWORKS ENERGETYKA S.A. nominowany przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Olsztynie
– UMA Investments sp. z o.o. nominowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Łodzi

Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy:
Nagrodę Głównego Inspektora Pracy w konkursie „Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy” otrzymał Jerzy Brąglewicz. Laureat pełni funkcję Zakładowego Społecznego Inspektora Pracy w PGE Energia Ciepła – Oddział Elektrociepłownia W Gorzowie Wielkopolskim.

Ponadto w konkursie Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy uhonorowani wyróżnieniami Głównego Inspektora Pracy zostali: Adam Bujak, Wiesław Chechelski, Dariusz Filarowski, Zbigniew Judasz, Krzysztof Kuśnierz, Paweł Marciniak, Sławomir Mitrus, Zbigniew Palacz, Adam Siwak, Piotr Stokfisz, Roman Szwed, Stanisław Węsierski, Paweł Zdrojewski

W trakcie zamkowej gali oprócz nagród głównego inspektora pracy pracodawcy odebrali także dyplomy gratulacyjne i nagrody przyznane przez partnerów społecznych.

Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Piotr Duda wyróżnił firmę Eaton Automotive Systems Sp. z o.o.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej