Obradowali związkowcy z branży mleczarskiej i przetwórstwa

Sprawozdawczo–Wyborcze Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „S” obradowało w Jastrzębiej Górze 18 i 19 maja 2023 r.  Przewodniczącym Rady Krajowej Sekcji Przemysłu Mleczarskiego Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych NSZZ „S” został ponownie Zbigniew Sikorski , który był jedynym kandydatem. To oznaka zaufania i uznania dla wkład w rozwój Sekcji, w której przybyło 12 nowych organizacji związkowych.

W WZD uczestniczyło 45 delegatów z całego kraju, a gościem związkowego zebrania był Krzysztof Dośla, przewodniczący Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność”.

Nad częścią wyborczą spotkania czuwał z ramienia Krajowej Komisji Wyborczej Stefan Gawroński.

WZD wybrało skład Rady Sekcji i  Komisji Rewizyjnej oraz delegatów na Kongres Krajowego Sekretariatu Przemysłu Spożywczego.

Radę Sekcji tworzą: Zbigniew Sikorski – przewodniczący, Jacek Gala – wiceprzewodniczący, Andrzej Mazur – wiceprzewodniczący, Krzysztof Pniak – wiceprzewodniczący, Waldemar Kiszkiel – sekretarz, Zbigniew Cieliński – skarbnik oraz członkowie: Henryk Cuber, Krzysztof Fryc, Andrzej Nowacki, Izabela Hebbel, Magdalena Leszczyńska i Paweł Wolniak.  

Komisja Rewizyjna: Krzysztof Studziński – przewodniczący, Paweł Jaźwa – zastępca, Agnieszka Nowocień – sekretarz, członkowie Waldemar Czebiera i Grzegorz Woźniak.

Delegatami na Kongres Sekretariatu Przemysłu Spożywczego zostali: Zbigniew Sikorski, Jacek Gala, Andrzej Mazur, Krzysztof Pniak, Zbigniew Cieliński, Waldemar Kiszkiel, Izabela Hebbel, Henryk Cuber, Zbigniew Jakubowski, Andrzej Nowacki i Magdalena Leszczyńska.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej