Nowe otwarcie. Nasi przedstawiciele we władzach oświatowej Solidarności

Delegaci na Walne Zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania  NSZZ „S”     17 i 18 maja 2023 r. wybrali nowego przewodniczącego KSOiW NSZZ „S”. Jak już informowaliśmy został nim Waldemar Jakubowski z oświatowej sekcji Regionu Środkowo–Wschodniego NSZZ „S”.

W nowo wybranej Radzie Sekcji są trzy przedstawicielki z Regionu Gdańskiego: Bożena Brauer, przewodnicząca Międzyregionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ „Solidarność” z siedzibą w Gdańsku, Iwona Puchalska, przewodnicząca KM OiW NSZZ „S” w Gdańsku i Agnieszka Tanaś, zastępca przewodniczącej KM OiW NSZZ „S” w Gdyni.

– Składam serdeczne podziękowania wszystkim delegatom za udział w WZD. Obrady trwające dwa dni były długie i trudne. Wybory członków Rady i delegatów na Kongres  rozstrzygnęły się dopiero w III turze. Serdecznie dziękuję  koledze Wojciechowi Książkowi za trudną, ale bardzo merytoryczną pracę jako przewodniczącego Komisji Uchwał i Wniosków oraz koledze Piotrowi Gwitowi za mozolną, ciężką pracę w Komisji Skrutacyjnej. Obrady we czwartek zakończyły się ok. godz. 23. Oby spełniły się nasze oczekiwania, wyrażane podczas różnych związkowych zebrań w naszym regionie – przekazała po owocnych obradach podziękowania i związkowe pozdrowienia Bożena Brauer.

Członkiem Komisji Rewizyjnej oświatowej Sekcji została Joanna Lewna-Winnicka z KM OiW NSZZ „S” w Tczewie. Delegatami na Kongres Krajowego Sekretariatu Nauki i Oświaty NSZZ „Solidarność” zostali wybrani także delegaci z naszego regionu: Bożena Brauer, Anna Kocik, Wojciech Książek, Joanna Lewna-Winnicka, Iwona Puchalska i Ewa Rocławska, przewodnicząca KM OiW NSZZ „S” w Wejherowie.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej