Konkurs „Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy”

Celem konkursu, organizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy, jest promowanie działalności społecznych inspektorów pracy, którzy w ramach pełnionych zadań aktywnie wpływają na poprawę stanu bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach oraz ochrony uprawnień pracowniczych. Uczestnikami konkursu mogą być zakładowi, oddziałowi (wydziałowi) i grupowi społeczni inspektorzy pracy (SIP). Pamiętajmy, że to właśnie zakładowe organizacje związkowe mogą zgłaszać wyróżniających się społecznych inspektorów pracy do konkursu. W tym roku w ogólnokrajowym konkursie „Najaktywniejszy Społeczny Inspektor Pracy” w gronie wyróżnionych przez głównego inspektora pracy znalazł się Andrzej Kuśmierczyk, zakładowy inspektor w Spółce Wodno-Ściekowej „Swarzewo”, członek NSZZ „Solidarność”.

Czytaj więcej na stronie pojektu „Godna praca to bezpieczna praca” finansowanego z Funduszy Norweskich…>>

Region Gdański NSZZ „Solidarność”

Projekt otrzymał dofinansowanie z Norwegii poprzez Fundusze Norweskie 2014-2021, w ramach programu „Dialog społeczny – godna praca”.

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej