Wypełnij PIT i przekaż 1% na Fundusz stypendialny NSZZ „Solidarność”

Kliknij tutai i wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Szanowni Państwo,

zwracamy się z uprzejmą prośbą o przekazanie 1% odprowadzonego podatku dochodowego na działalność statutową Pomorskiej Fundacji Edukacji i Pracy – organizacji prowadzącej Fundusz Stypendialny im. NSZZ „Solidarność”, którego ubiegłorocznym laureatem było również Państwa dziecko.

Do tej pory stypendia fundowane były wyłącznie z pieniędzy wpłacanych przez osoby prawne – komisje zakładowe i międzyzakładowe NSZZ „Solidarność” oraz od prywatnych darczyńców. Od 2014 roku każdy podatnik może przekazać na ten cel 1% zapłaconego już podatku dochodowego, do czego serdecznie Państwa zachęcamy. Każda wpłata ma znaczenie. Pamiętajmy, że fundując stypendia dla zdolnej, lecz niezamożnej młodzieży, pomagamy spełniać marzenia i otwieramy furtkę do kontynuowania nauki. Do tej pory, w osiemnastu edycjach, ufundowaliśmy 689 stypendiów. Warto dodać, że Kapituła działa społecznie.

Co trzeba zrobić, aby skutecznie przekazać 1% podatku? Wystarczy wpisać w formularzu rozliczeniowym PIT nr KRS:0000337122 lub skorzystać z darmowego programu do rozliczeń e-pity

Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Oczywiście, można też wpłacać bezpośrednio na konto: 41 7065 0002 0652 4155 2804 0001 z dopiskiem: „Fundusz Stypendialny” oraz informacją, kto wpłaca.

Kapituła Funduszu:
Stefan Gawroński
Anna Kocik
Renata Tkaczyk
Wojciech Książek, przewodniczący Kapituły

W razie pytań prosimy o kontakt z panią Renatą Tkaczyk – dyrektorem Fundacji: 58/308-43-47, mail: r.tkaczyk@solidarnosc.gda.pl

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej