Nowa książka o Porozumieniu Centrum

Ukazała się książka „Nowe Państwo. Porozumienie Centrum w dokumentach (1990-2001)”. To pierwsza publikacja poświęcona w całości pierwszej partii, której twórcą i liderem był Jarosław Kaczyński (nie licząc opublikowanych wspomnień niektórych działaczy PC).

– Książka jest nad wyraz aktualna. Po pierwsze, obecnie rządzi Polską obóz polityczny, który wyrasta z dziedzictwa PC i realizuje postulaty z programu budowy Nowego Państwa. Po drugie, liczne wydarzenia, w tym epidemia koronawirusa, pokazują, że instytucja państwa narodowego, która była podstawową kategorii programu PC, pozostaje ważna, wręcz kluczowa w każdym wymiarze funkcjonowania człowieka i społeczeństwa – mówi autor publikacji Adam Chmielecki.

Dodajmy, że z powodu stanu epidemii spotkania autorskie związane z książką zostały odwołane, ale można ją kupić przez stronę Multibook.

Link do księgarni: https://multibook.pl/pl/p/Adam-Chmielecki-Nowe-Panstwo.-Porozumienie-Centrum-w-dokumentach-19902001/10984

[dkpdf-button]
Strona korzysta
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej